Papriková směs z tvarohu

Papriková směs z tvarohu

Budapešťská pomazánka je oblíbenou pochoutkou, kterou si každý dělá po svém. To ovšem neznamená, že nestojí za to, vyzkoušet i něco jiného. Chutě jsou různé a pokud chystáte například pohoštění pro přátele, je to ideální příležitost, dát jim ochutnat novou recepturu.

Ingredience:

  • 250 g tvarohu
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/8 lžičky mletého čtyřbarevného pepře
  • 1/3 kostky másla
  • 1 – 2 lžíce zakysané smetany

Postup:

  • V malé misce smícháme tvaroh se změklým máslem a zakysanou smetanou.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme k tvarohu.
  • Přisypeme papriku, sůl, pepř, kmín a důkladně promícháme.
  • Zakryjeme talířkem nebo potravinovou fólií a dáme minimálně na 3 až 4 hodiny odpočívat.
  • Pomazánka chutná skvěle na křupavé housce, čerstvém chlebu, ale můžete si jí namazat i na krekry či rýžový chléb.
Luxusní tvarohová pomazánka s vůní kmínu.
Zdroj: https://zserbo.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.