Budapešťská pomazánka je oblíbenou pochoutkou, kterou si každý dělá po svém. To ovšem neznamená, že nestojí za to, vyzkoušet i něco jiného. Chutě jsou různé a pokud chystáte například pohoštění pro přátele, je to ideální příležitost, dát jim ochutnat novou recepturu.
Ingredience:
- 250 g tvarohu
- 1 středně velká červená cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/8 lžičky mletého čtyřbarevného pepře
- 1/3 kostky másla
- 1 – 2 lžíce zakysané smetany
Postup:
- V malé misce smícháme tvaroh se změklým máslem a zakysanou smetanou.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme k tvarohu.
- Přisypeme papriku, sůl, pepř, kmín a důkladně promícháme.
- Zakryjeme talířkem nebo potravinovou fólií a dáme minimálně na 3 až 4 hodiny odpočívat.
- Pomazánka chutná skvěle na křupavé housce, čerstvém chlebu, ale můžete si jí namazat i na krekry či rýžový chléb.