Blíží se léto a s ním i potřeba jíst lehčeji a zdravěji.
Proto vám přinášíme 5 lahodných receptů na paprikové saláty, které si zamilují i zarytí masožravci.
Vyberte si, zda dáte přednost čerstvé zelenině nebo pečené či grilované.
Tak jako tak si pochutnáte!
Naše recepty
Jaký je rozdíl mezi zelenou, žlutou a červenou paprikou?
Všechny papriky pochází ze stejné rostliny! Nejprve se sbírá zelená paprika, zatímco žlutá a červená tráví na vinné révě více času, díky čemuž jsou sladší a výživnější. Červené papriky mají šestkrát více vitaminu A a více než dvakrát více vitamínu C než zelené papriky.
Mohu papriky zamrazit?
Ano. Nakrájejte je na požadovaný řez, poté zmrazte a uložte do vzduchotěsné nádoby vhodné pro mrazák. Zůstanou dobré až šest měsíců. V běžné lednici vydrží asi tři dny.