Papriky plněné mletým masem

Papriky plněné mletým masem

Ne nadarmo patří plněné papriky mezi klasiku české kuchyně – jsou chutné, výživné a nakrmíte jimi celou rodinu.

Ingredience

  • 3 větší papriky
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 60 g rýže
  • 3 rajčata
  • 60 g tvrdého sýru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • čersvá petrželka
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Rýži uvařte dle návodu na obalu.
  • Papriky podélně rozřízněte a odtraňte z nich semínka.
  • Rajčata nasekejte na drobné kousky.
  • Maso smíchejte se solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  • Přidejte uvařenou a zchladlou rýži a kousky rajčat a promíchejte.
  • Paprikové lodičky naplňte masovou směsí a posypte nastrouhaným sýrem.
  • Zapékací misku vymažte rostlinným olejem, vložte do ní papriky a pečte 35 -40 minut v troubě vyhřáté na 180°.
  • Podávejte s pečivem nebo lehkým salátem.
Syrové červené papriky plněné směsí umletého masa a rýže připravené na pečení
Zdroj: bosskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.