Jestli jste milovníci krémů a čokolády, tyto recepty na pařížské rohlíčky jsou pro vás to pravé ořechové, a to v úplném slova smyslu.
Vychutnejte si jednoduché ořechové těsto, které je pokryto dokonalým čokoládovým krémem a vše je završeno čokoládovou polevou!
Už se vám sbíhají sliny? Mě tedy rozhodně!
Nemůžu se dočkat Vánoc, až si tuhle dobrotu upeču alespoň ve dvou várkách!
Naše recepty
Pařížský krém
Co budeme potřebovat
- 125 g másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 75 g krystalového cukru
- Lžíce kvalitního kakaa
- 100 g čokolády na vaření
Postup
- Cukr smícháme s kakaem
- Smetanu si vlijeme do hrnce a začneme jí pozvolna zahřívat
- Trochu teplé smetany přilijeme k cukru s kakaem a společně rozmícháme na kašičku
- Kašičku přidáme do směsi na plotně
- Za stálého míchání čokoládovou smetanu přivedeme k varu
- Minutku vaříme a poté odstavíme z plotny
- Přidáme nakrájené kusy čokolády a mícháme, dokud nevznikne hladká směs
- Za občasného míchání, necháme čokoládovou směs vychladnout
- Poté pařížský krém uložíme do ledničky na minimálně 12 hodin
- Nakonec vychlazenou směs vyšleháme elektrickým mixérem do hladkého krému
Když už víte jak si připravit prvotřídní pařížskou šlehačku, tak si rovnou upečte tento skvělý pařížský dort a hned ho s ní ozdobte!
Pařížská šlehačka
Co budeme potřebovat
- 1 l smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 400 g hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa)
Postup
- Smetanu si na plotně zahřejeme
- Poté přidáme na kousky nakrájenou čokoládu
- Teplotu pod smetanou vypneme a čokoládu necháme rozpustit
- Pařížskou šlehačku necháme vychladnout a uložíme jí do lednice přes noc
- Druhý den krém vyšleháme
- Šlehačku necháme řídkou a dokončíme její šlehání ručně za pomocí metličky, aby nedošlo k přešlehání