Pařížské rohlíčky z bílků a oříšků

Pařížské rohlíčky z bílků a oříšků
Příprava: 50 minut Vaření: 140 minut Počet porcí: 60

Křehounkého těsta v tomto cukroví dosáhneme jen díky bílkům. Ten vytvoří nadýchaný obláček, který nese lahodný krém z čokolády!

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 200 g bílků
  2. 400 g cukru krupice
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 200 g vlašských ořechů (mletých)
  5. špetka skořice
  6. špetka soli

Na náplň

  1. 500 ml smetany ke šlehání
  2. 140 g cukru krupice
  3. 200 g hořké čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
  4. 100 g kakaa
  5. 75 g másla

Na polevu

  1. 400 g hořké čokolády
  2. 80 g kokosového oleje

Postup

  1. Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni.
  2. Cukr musí být úplně rozpuštěn.
  3. Bílkovou směs sundáme z vodní lázně a mixérem jí vyšleháme zcela dotuha.
  4. Když je sníh tuhý a tvoří špičky, tak ho necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Do bílků opatrně přimícháme namleté vlašské ořechy, skořici a moučkový cukr.
  6. Těstem na pařížské rohlíčky naplníme zdobící sáček a na plech vyložený papírem tvarujeme rohlíčky.
  7. Plechy s rohlíčky vložíme do trouby a pečeme asi 2 hodiny při 90 stupních.
  8. Poté je v troubě necháme vychladnout.
  9. Na náplň si smícháme všechny suroviny, kromě čokolády, a za stálého míchání je asi 1-2 minuty vaříme.
  10. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme.
  11. Krém dáme do lednice, přes noc, ho odpočinout.
  12. Druhý den krém maličko nahřejeme a vyšleháme ho znovu dohladka.
  13. Pomocí zdobícího sáčku rohlíčky krémem v sáčku zdobíme a poté je umístíme do lednice, aby krém mohl ztuhnout.
  14. Pařížské rohlíčky nakonec namáčíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme rozpustili a dobře smíchali s olejem.
  15. Rohlíčky poté skladujeme na suchém a chladném místě.

Jestli milujete cukroví, které je máčené v pořádné vrstvě čokolády, pod kterou se nachází to nejkřupavější a nejjemnější těsto, jaké si dokážete představit, tak potom vám nezbývá nic jiného než se pustit do těchto receptů na išelské cukroví! Jejich chuť je naprosto famózní a já vám garantuje, že pokud jste o něm až do teď neslyšeli, tak ho teď budete slýchat v každý předvánoční čas, protože bez něj vánoční tabule už nebude to pravé.

Dokonalé vánoční cukroví z bílků a čokoládovo smetanovým krémem.
Zdroj: kuchynalidla.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.