Křehounkého těsta v tomto cukroví dosáhneme jen díky bílkům. Ten vytvoří nadýchaný obláček, který nese lahodný krém z čokolády!
Co budeme potřebovat
Na rohlíčky
- 200 g bílků
- 400 g cukru krupice
- 200 g moučkového cukru
- 200 g vlašských ořechů (mletých)
- špetka skořice
- špetka soli
Na náplň
- 500 ml smetany ke šlehání
- 140 g cukru krupice
- 200 g hořké čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
- 100 g kakaa
- 75 g másla
Na polevu
- 400 g hořké čokolády
- 80 g kokosového oleje
Postup
- Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni.
- Cukr musí být úplně rozpuštěn.
- Bílkovou směs sundáme z vodní lázně a mixérem jí vyšleháme zcela dotuha.
- Když je sníh tuhý a tvoří špičky, tak ho necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Do bílků opatrně přimícháme namleté vlašské ořechy, skořici a moučkový cukr.
- Těstem na pařížské rohlíčky naplníme zdobící sáček a na plech vyložený papírem tvarujeme rohlíčky.
- Plechy s rohlíčky vložíme do trouby a pečeme asi 2 hodiny při 90 stupních.
- Poté je v troubě necháme vychladnout.
- Na náplň si smícháme všechny suroviny, kromě čokolády, a za stálého míchání je asi 1-2 minuty vaříme.
- Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme.
- Krém dáme do lednice, přes noc, ho odpočinout.
- Druhý den krém maličko nahřejeme a vyšleháme ho znovu dohladka.
- Pomocí zdobícího sáčku rohlíčky krémem v sáčku zdobíme a poté je umístíme do lednice, aby krém mohl ztuhnout.
- Pařížské rohlíčky nakonec namáčíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme rozpustili a dobře smíchali s olejem.
- Rohlíčky poté skladujeme na suchém a chladném místě.
Jestli milujete cukroví, které je máčené v pořádné vrstvě čokolády, pod kterou se nachází to nejkřupavější a nejjemnější těsto, jaké si dokážete představit, tak potom vám nezbývá nic jiného než se pustit do těchto receptů na išelské cukroví! Jejich chuť je naprosto famózní a já vám garantuje, že pokud jste o něm až do teď neslyšeli, tak ho teď budete slýchat v každý předvánoční čas, protože bez něj vánoční tabule už nebude to pravé.