Čokoládové rohlíčky jako od babičky! Nebo jako z cukrárny? To je jedno, jde o to, že jsou naprosto famózní a hodí se nejen jako součást vánočního pohoštění, ale i jen tak pro sladké jazýčky na mlsání.
Co budeme potřebovat
- 200 g bílků (asi 6 ks)
- 400 g cukru krystal
- 200 g moučkového cukru
- 200 g vlašských mletých ořechů
- ½ lžičky skořice
- špetka soli
Na náplň
- 500 ml smetany ke šlehání
- 140 g cukru krystal
- 200 g hořké čokolády
- 100 g kakaa
- 150 g másla
Na polevu
- 400 g čokolády na vaření
- 80 g kokosového oleje
Postup
- Na vodní lázni si zahřejeme bílky, cukr krystal a sůl.
- Zahříváme a mícháme, tak dlouho, dokud nebude cukr úplně.
- Poté směs sundáme z vodní lázně a mixérem vyšleháme do tuhého sněhu.
- Když je sníh pevný a téměř vychladlý, opatrně vmícháme ořechy, skořici a moučkový cukr.
- Těstem na čokoládové rohlíčky naplníme zdobící cukrářský sáček.
- Zdobící trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé rohlíčky.
- Plech poté vložíme do trouby a pečeme je asi 2 hodiny při 90 stupních.
- Po uplynutí doby, je necháme vychladnout v troubě.
- Na náplň si v hrnci na střední teplotu smícháme všechny suroviny, kromě čokolády.
- Náplň vaříme asi 1-2 minuty.
- Nakonec přidáme čokoládu a ponorným mixérem jí rozmixujeme.
- Čokoládový krém dáme do misky a necháme ho v lednici přes noc odpočinout.
- Druhý den náplň maličko zahřejeme a vyšleháme dohladka.
- Náplň umístíme do zdobícího cukrářského sáčku a ozdobíme s ní ½ pařížských rohlíčků a druhou polovinou rohlíčky přikryjeme.
- Rohlíčky poté umístíme na 1 hodinu do lednice, aby krém ztuhl.
- Mezitím si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě čokoládu s kokosovým olejem.
- Poté rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
- Čokoládové rohlíčky skladujeme na suchém a chladném místě.