Pařížské rohlíčky z bílků a čokoládovým krémem

Pařížské rohlíčky z bílků a čokoládovým krémem
Příprava: 60 minut Vaření: 250 minut Počet porcí: 50

Čokoládové rohlíčky jako od babičky! Nebo jako z cukrárny? To je jedno, jde o to, že jsou naprosto famózní a hodí se nejen jako součást vánočního pohoštění, ale i jen tak pro sladké jazýčky na mlsání.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g bílků (asi 6 ks)
  2. 400 g cukru krystal
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 200 g vlašských mletých ořechů
  5. ½ lžičky skořice
  6. špetka soli

Na náplň

  1. 500 ml smetany ke šlehání
  2. 140 g cukru krystal
  3. 200 g hořké čokolády
  4. 100 g kakaa
  5. 150 g másla

Na polevu

  1. 400 g čokolády na vaření
  2. 80 g kokosového oleje

Postup

  1. Na vodní lázni si zahřejeme bílky, cukr krystal a sůl.
  2. Zahříváme a mícháme, tak dlouho, dokud nebude cukr úplně.
  3. Poté směs sundáme z vodní lázně a mixérem vyšleháme do tuhého sněhu.
  4. Když je sníh pevný a téměř vychladlý, opatrně vmícháme ořechy, skořici a moučkový cukr.
  5. Těstem na čokoládové rohlíčky naplníme zdobící cukrářský sáček.
  6. Zdobící trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé rohlíčky.
  7. Plech poté vložíme do trouby a pečeme je asi 2 hodiny při 90 stupních.
  8. Po uplynutí doby, je necháme vychladnout v troubě.
  9. Na náplň si v hrnci na střední teplotu smícháme všechny suroviny, kromě čokolády.
  10. Náplň vaříme asi 1-2 minuty.
  11. Nakonec přidáme čokoládu a ponorným mixérem jí rozmixujeme.
  12. Čokoládový krém dáme do misky a necháme ho v lednici přes noc odpočinout.
  13. Druhý den náplň maličko zahřejeme a vyšleháme dohladka.
  14. Náplň umístíme do zdobícího cukrářského sáčku a ozdobíme s ní ½ pařížských rohlíčků a druhou polovinou rohlíčky přikryjeme.
  15. Rohlíčky poté umístíme na 1 hodinu do lednice, aby krém ztuhl.
  16. Mezitím si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě čokoládu s kokosovým olejem.
  17. Poté rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
  18. Čokoládové rohlíčky skladujeme na suchém a chladném místě.
Nadýchané luxusní čokoládové pečivo slepované jemným krémem z čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.