Ochutnejte vynikající tyčinky v pařížském stylu pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!

Přemýšlíte co ještě upéct na Vánoce či na rodinnou oslavu? Vyzkoušejte recepty na pařížské tyčinky.

Když je připravíte správně, budou se rozplývat na jazyku a nadchnou nejen vás, ale také vaše blízké.

Připravili jsme pro vás ty nejzajímavější druhy, po kterých se jen zapráší, a budete muset dělat několik dávek navíc.

Udělejte radost svým nejbližším či přátelům a nachystejte jim tyto pochoutky jako jednoduchý dárek v krásně zdobené krabičce.

Tip: Vyzkoušejte také francouzské tyčinky se skořicí, které si jednoduše vyrobíte z toustového chleba. Přestože jsou to tak trochu jiné tyčinky, věřte, že chutnají naprosto dokonale.
Co budete potřebovat:
4 silné plátky bílého toustového chleba, 2 vejce, 1/4 hrnku mléka, špetku soli, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 vrchovatou lžičku mleté skořice, 3 polévkové lžíce másla, javorový sirup.
Jak na to:
Z každého plátku odstraňte kůrku a poté každý nakrájejte na 3 stejně silné tyčinky. Smíchejte vejce, mléko a špetku soli v misce dostatečně velké, aby se do ní daly ponořit tyčinky z chleba. Na talíři smíchejte skořici a cukr. Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi při středně vysoké teplotě.

Tyčinky rychle obalte ve vaječné směsi (nesmí se dlouho máčet), nechte nad miskou okapat a vložte do pánve. Pečte ze všech stran dozlatova. Ještě teplé dejte na talíř se skořicovým cukrem a obalte.

Je potřeba pracovat rychle, dokud jsou ještě tyčinky horké z pánve, protože jinak se budou lepit. Servírujte zalité javorovým sirupem, případně dejte sirup do malé misky a tyčinky si v něm namáčejte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.