Přemýšlíte co ještě upéct na Vánoce či na rodinnou oslavu? Vyzkoušejte recepty na pařížské tyčinky.
Když je připravíte správně, budou se rozplývat na jazyku a nadchnou nejen vás, ale také vaše blízké.
Připravili jsme pro vás ty nejzajímavější druhy, po kterých se jen zapráší, a budete muset dělat několik dávek navíc.
Udělejte radost svým nejbližším či přátelům a nachystejte jim tyto pochoutky jako jednoduchý dárek v krásně zdobené krabičce.
Tip: Vyzkoušejte také francouzské tyčinky se skořicí, které si jednoduše vyrobíte z toustového chleba. Přestože jsou to tak trochu jiné tyčinky, věřte, že chutnají naprosto dokonale.
Co budete potřebovat:
4 silné plátky bílého toustového chleba, 2 vejce, 1/4 hrnku mléka, špetku soli, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 vrchovatou lžičku mleté skořice, 3 polévkové lžíce másla, javorový sirup.
Jak na to:
Z každého plátku odstraňte kůrku a poté každý nakrájejte na 3 stejně silné tyčinky. Smíchejte vejce, mléko a špetku soli v misce dostatečně velké, aby se do ní daly ponořit tyčinky z chleba. Na talíři smíchejte skořici a cukr. Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi při středně vysoké teplotě.
Tyčinky rychle obalte ve vaječné směsi (nesmí se dlouho máčet), nechte nad miskou okapat a vložte do pánve. Pečte ze všech stran dozlatova. Ještě teplé dejte na talíř se skořicovým cukrem a obalte.
Je potřeba pracovat rychle, dokud jsou ještě tyčinky horké z pánve, protože jinak se budou lepit. Servírujte zalité javorovým sirupem, případně dejte sirup do malé misky a tyčinky si v něm namáčejte.