Pařížský dort

Pařížský dort

Upečte tento oblíbený čokoládový dort, kterým nezklamete. Ujišťujeme vás, že nezbyde ani kousek a všichni se budou olizovat až za ušima!

Ingredience na korpus

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1,5 hrnu krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 3/4 hrnku podmáslí
  • 1/4 hrnku řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku horké černé kávy
  • 1/2 hrnku čokoládových lupínků (100 g čokolády na vaření)

Ingredience na krém

  • 1,5 hrnku změklého másla
  • 3 hrnky moučkového cukru
  • 3/4 hrnku kakaového prášku
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3-4 lžíce smetany ke šlehání

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Dvě dortové formy vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
  • Ve velké míse prošlehejte vejce, podmáslí, řecký jogurt a vanilkový extrakt do hladka. Přidejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, sůl a dobře promíchejte, aby zmizely všechny hrudky.
  • Poté přilijte horkou kávu a míchejte, dokud se vše nespojí. Těsto byste měli mít tekuté. Vmíchejte čokoládové lupínky nebo nasekanou čokoládu.
  • Vzniklé těsto nalijte do dortových forem a pečte 20-25 minut. Nechte 5 minut vychladnout a poté vyjměte na mřížku a nechte vychladnout.
  • Mezitím si ve velké míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, přidejte kakaový prášek, vanilkový extrakt a šlehejte do hladka.
  • Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a šlehejte 2-4 minuty do nadýchané konzistence. Dle chuti můžete dosladit.
  • Mezi dvě poloviny korpusu naneste polovinu připraveného pařížského krému. Navrch a na boky dortu pak naneste zbytek krému.
  • Nakonec dort můžete dozdobit čokoládovými hoblinkami nebo čímkoli, co máte rádi.
Čokoládový dort s pařížským krémem.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.