Upečte tento oblíbený čokoládový dort, kterým nezklamete. Ujišťujeme vás, že nezbyde ani kousek a všichni se budou olizovat až za ušima!
Ingredience na korpus
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1,5 hrnu krystalového cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3/4 hrnku podmáslí
- 1/4 hrnku řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce kakaového prášku
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 3/4 hrnku horké černé kávy
- 1/2 hrnku čokoládových lupínků (100 g čokolády na vaření)
Ingredience na krém
- 1,5 hrnku změklého másla
- 3 hrnky moučkového cukru
- 3/4 hrnku kakaového prášku
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3-4 lžíce smetany ke šlehání
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Dvě dortové formy vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
- Ve velké míse prošlehejte vejce, podmáslí, řecký jogurt a vanilkový extrakt do hladka. Přidejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, sůl a dobře promíchejte, aby zmizely všechny hrudky.
- Poté přilijte horkou kávu a míchejte, dokud se vše nespojí. Těsto byste měli mít tekuté. Vmíchejte čokoládové lupínky nebo nasekanou čokoládu.
- Vzniklé těsto nalijte do dortových forem a pečte 20-25 minut. Nechte 5 minut vychladnout a poté vyjměte na mřížku a nechte vychladnout.
- Mezitím si ve velké míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, přidejte kakaový prášek, vanilkový extrakt a šlehejte do hladka.
- Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a šlehejte 2-4 minuty do nadýchané konzistence. Dle chuti můžete dosladit.
- Mezi dvě poloviny korpusu naneste polovinu připraveného pařížského krému. Navrch a na boky dortu pak naneste zbytek krému.
- Nakonec dort můžete dozdobit čokoládovými hoblinkami nebo čímkoli, co máte rádi.