Pařížský dort s čokoládovou šlehačkou

Pařížský dort s čokoládovou šlehačkou

Tak trochu atypický dortík, který se skládá ze dvou různých korpusů. Klasického piškotového těsta a čokoládového těsta. Tento recept nám zároveň dává více prostoru na experimenty. Můžeme si například udělat dort se světlým piškotem a kakaovou šlehačkou a nebo alá zebra.

Co budeme potřebovat

Na klasický korpus

  1. 4 vejce
  2. 6 lžic cukru
  3. 7 lžic hladké mouky
  4. 2 lžíce vody
  5. Lžička prášku do pečiva

Na čokoládový korpus

  1. 4 vejce
  2. 6 lžic cukru
  3. 4 lžíce hladké mouky
  4. 3 lžíce kakaa
  5. 2 lžíce vody
  6. Lžička prášku do pečiva

Na krém

  1. 200 ml šlehačky ke šlehání
  2. 200 g moučkového cukru
  3. 250 g másla
  4. 100 g kakaa

Postup

  1. Dortovou formu si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem
  2. Oddělíme si bílky od žloutků
  3. Žloutky si vyšleháme s cukrem, poté přidáme vodu a smícháme
  4. Z bílků si vyšleháme sníh
  5. Do žloutků si zapracujeme mouku a prášek do pečiva
  6. Do této směsi přimícháme sníh
  7. Vzniklé těsto přelijeme do vymazané formy a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut
  8. Průběžně provádíme test špejlí
  9. Když korpus vyndáme, necháme ho zcela vychladnout
  10. Postup opakujeme i s druhým korpusem, kdy do žloutkové směsi přidáme i kakao
  11. Na pařížský krém si dáme do hrnce smetanu s cukrem a na vysokou teplotu zahříváme
  12. Tuto směs vaříme přibližně 7 minut
  13. Přidáme máslo a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut
  14. Smetanu sundáme ze sporáku, přidáme kakao a mícháme, dokud nám nevznikne hladký krém
  15. Necháme ho zchladit na pokojovou teplotu a poté ho umístíme do lednice
  16. Když krém získá hustou konzistenci, vyšleháme ho mixérem, aby byl roztíratelný
  17. Vychladlé korpusy promažeme krémem a navrstvíme je na sebe, zbytkem krému pomažeme celý obvod dortu
  18. Dozdobíme podle vlastních preferencí například nastrouhanou čokoládou
Lehký nadýchaný čokoládový dort zdobený fíky.
Zdroj: cakeboyparis.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.