Pařížský salát s čerstvým pečivem je starou dobrou retro pochoutkou, kterou málokdo pohrdne i dnes. Recept je na 0,5 kg salátu. Salát je ale tak dobrý, že vám hned zmizí z talířů, takže si ho možná rovnou připravte o něco více.
INGREDIENCE
- 200 g pařížského salámu
- 90 g sladkokyselých okurek
- 30 g sterilizovaného hrášku
- 13 g cibule
- 150 g majonézy
- 5 g krupicového cukru
- 5 g soli
- 10 g plnotučné hořčice
- 2,5 g octu (jedna čajová lžička)
- 4 g worcestrové omáčky
- mletý černý pepř (0,25 = na špičku nože)
POSTUP
- Salám a okurky nakrájejte na tenké nudličky.
- Cibuli nakrájejte na co nejdrobnější kostičky.
- Aby nebyla štiplavá a nehořkla, dejteji do sítka a prolijte vařící vodou.
- Nakrájené suroviny a hrášek dejte do mísy.
- Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promíchejte.
- Hotový pařížský salát uložte do chladničky.
- Několik hodin ho nechte odpočívat.
- Pařížský salát podávejte s rohlíky či celozrnnými bagetami.
Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na salát s pařížským salámem 5krát jinak. Pochutnáte si!