Pařížský salát

Pařížský salát
Příprava: 20 minut Počet porcí: 8

Pařížský salát s čerstvým pečivem je starou dobrou retro pochoutkou, kterou málokdo pohrdne i dnes. Recept je na 0,5 kg salátu. Salát je ale tak dobrý, že vám hned zmizí z talířů, takže si ho možná rovnou připravte o něco více.

INGREDIENCE 

  • 200 g pařížského salámu
  • 90 g sladkokyselých okurek
  • 30 g sterilizovaného hrášku
  • 13 g cibule
  • 150 g majonézy
  • 5 g krupicového cukru
  • 5 g soli
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 2,5 g octu (jedna čajová lžička)
  • 4 g worcestrové omáčky
  • mletý černý pepř (0,25 = na špičku nože)

POSTUP 

  1. Salám a okurky nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Cibuli nakrájejte na co nejdrobnější kostičky.
  3. Aby nebyla štiplavá a nehořkla, dejteji do sítka a prolijte vařící vodou.
  4. Nakrájené suroviny a hrášek dejte do mísy.
  5. Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promíchejte.
  6. Hotový pařížský salát uložte do chladničky.
  7. Několik hodin ho nechte odpočívat.
  8. Pařížský salát podávejte s rohlíky či celozrnnými bagetami.
Salát se salámem v misce s čerstvými rajčaty.
www.recepty.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na salát s pařížským salámem 5krát jinak. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.