Objevte kouzlo zdravého vaření v páře aneb vyzkoušejte těchto 6 receptů z parního hrnce

Tento kuchyňský kousek již určitě patří k mnoha domácnostem. Je jakýmsi nepostradatelným pomocníkem v kuchyni.

Recepty z parního hrnce se připraví velice snadno! Jídlo je zdravější, chutnější a barevnější, než kdybyste ho smažili třeba na oleji.

Mnoho pokrmů od polívek přes dušenou zeleninu až po uvařené maso nám umožňuje právě vaření v páře.

Pojďme se podívat na některé z nich. Určitě si je oblíbíte.

Pokud vás téma vaření v páře zaujalo, podívejte se na naši recenzi elektrických parních hrnců, kde se dozvíte více informací.

Proč vařit v parním hrnci ?

Hlavním pozitivem vaření v páře je uchování živin v potravinách, na rozdíl od jiných tepelných úprav jídel, jako je vaření, pečení či smažení, při kterých se téměř většina cenných látek zničí.

Vaření v páře umožňuje šetrnou a praktickou přípravu pokrmů. Nejjednodušší způsob, jak si ho vyzkoušet je pomocí hrnce a pařáčku.

Vaření v páře je nejzdravějším způsobem vaření, tím, že se nepoužívá tuk, vynikne chuť jednotlivých surovin. Proto vybírejte ty nejlepší suroviny a v závěru je jen lehce dochuťte solí, pepřem, kořením nebo bylinkami.

A co všechno umí parní hrnec?

  • vařit
  • uvařit vejce i rýži
  • ohřát pokrmy
  • uvařit nákyp
  • spařit rajčata
  • vařit dětské příkrmy
  • napařit (a uvařit) knedlíky
  • připravit základní polévky
  • rozmrazovat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.