Tento kuchyňský kousek již určitě patří k mnoha domácnostem. Je jakýmsi nepostradatelným pomocníkem v kuchyni.
Recepty z parního hrnce se připraví velice snadno! Jídlo je zdravější, chutnější a barevnější, než kdybyste ho smažili třeba na oleji.
Mnoho pokrmů od polívek přes dušenou zeleninu až po uvařené maso nám umožňuje právě vaření v páře.
Pojďme se podívat na některé z nich. Určitě si je oblíbíte.
Naše recepty
Pokud vás téma vaření v páře zaujalo, podívejte se na naši recenzi elektrických parních hrnců, kde se dozvíte více informací.
Proč vařit v parním hrnci ?
Hlavním pozitivem vaření v páře je uchování živin v potravinách, na rozdíl od jiných tepelných úprav jídel, jako je vaření, pečení či smažení, při kterých se téměř většina cenných látek zničí.
Vaření v páře umožňuje šetrnou a praktickou přípravu pokrmů. Nejjednodušší způsob, jak si ho vyzkoušet je pomocí hrnce a pařáčku.
Vaření v páře je nejzdravějším způsobem vaření, tím, že se nepoužívá tuk, vynikne chuť jednotlivých surovin. Proto vybírejte ty nejlepší suroviny a v závěru je jen lehce dochuťte solí, pepřem, kořením nebo bylinkami.
A co všechno umí parní hrnec?
- vařit
- uvařit vejce i rýži
- ohřát pokrmy
- uvařit nákyp
- spařit rajčata
- vařit dětské příkrmy
- napařit (a uvařit) knedlíky
- připravit základní polévky
- rozmrazovat