Máslová, hedvábně jemná paštika, je něco, co si můžete spojovat s luxusními restauracemi nebo trendy hipsterskými bary.
Nebo dost možná máte naopak pocit, že paštika je něco z minulosti, co úplně vyšlo z módy.
Ať už si o ní myslíte cokoli, připravili jsme si pro vás vynikající recepty na paštiku z kuřecích jater, tak jak ji pravděpodobně neznáte.
Už nebudete chtít jinou!
Naše recepty
Historie paštiky
Paštika má kořeny v dávné minulosti a za její rodiště můžeme považovat Francii. Ve skutečnosti francouzští kuchaři jednoduše oživili pokrm, který milovali staří Římané. V překladu paštika znamená něco jako ,,pasta“ nebo ,,hrubá směs“. Zajímavé je, že ve středověku se paštiky podávaly jako vyvrcholení hostiny, a proto byly zdobeny tím nejluxusnějším způsobem, často s „překvapením“ uvnitř. Paštiky se často vařily zabalené ve vrstvě těsta.
Dnes paštika zůstává základem francouzské stravy. 25 % Francouzů jí paštiku alespoň jednou týdně a 68 % Francouzů jí paštiku alespoň jednou měsíčně.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!