Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 větší patisony
- 2 cibule
- 1 nožička ostřejší klobásy
- 6 velkých rajčat
- 2 lžíce tuku
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- pažitka nebo petrželka.
Postup receptu
- Patisony oloupeme a nakrájíme je na kostky
- Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
- Přidáme nakrájené patisony a chvíli dusíme (10-15 minut), až jsou patisony poloměkké
- Pak přidáme do leča na kostičky nakrájenou klobásu a na kostky nakrájená rajčata, sůl a mletý pepř
- Podusíme tak, aby šťáva z rajčat alespoň částečně vysmahla
- Pak vmícháme vejce a necháme je ztuhnout
- Při podávání sypeme pažitkou nebo petrželkou
- Příloha: chléb, pečivo, brambory
- Obměna: pro dietnější úpravu vynecháme klobásu a vejce nahradíme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem