Příprava: 5 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 větší patisony
- 2 cibule
- 1 l masového vývaru (i z masoxu)
- zakysaná smetana
- 1–2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- mletá sladká paprika
- špetka pálivé papriky nebo chilli koření
- sůl
- mletý pepř
Postup receptu
- Patison oloupeme a nakrájíme ho na kostky
- Na sádle nebo oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájený oloupaný patison
- Podlijeme vývarem a dusíme, až je patison měkký
- Guláš pak zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v zakysané smetaně
- Osolíme, opepříme a dokořeníme špetkou chilli koření
- Příloha: těstoviny, noky, pečivo