Pažitková omáčka

Pažitková omáčka
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

Jiška

  • 50 g mouky
  • 4 lžíce tuku
  • 0,5 l vývaru a trocha soli a pepř
  • pažitka

Postup receptu

  1. Uděláme nejprve jišku kde rozehřejeme tuk a pak pomalu přidáváme mouku a nakonec zalíváme vývarem po troškách, aby se neudělaly hrudky
  2. Pažitku přebereme, opereme pod tekoucí vodou, jemně ji usekáme a přidáme do hotové světlé zahuštěné omáčky 2 polévkové lžíce a nebo jak kdo má rád
  3. K této omáčce je výborné kuřecí maso na prudko

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.