Vyzkoušejte také naši pažitkovou pomazánku z tvarohu s čerstvou bazalkou. Výjimečné chutě, které se k sobě výborně hodí.
Ingredience
- 350g tvarohu z vaničky
- 150 g změklého másla
- 5-8 lžic olivového oleje
- Hrst čerstvé bazalky
- Snítky čerstvé pažitky (množství dle chuti)
- Sůl (dle chuti)
Postup
- Máslo nechejte změknout při pokojové teplotě.
- V míse jej poté utřete do pěny, smíchejte s tvarohem, olivovým olejem a najemno nasekanou pažitkou.
- Bazalku nasekejte nadrobno a přimíchejte do pomazánky.
- Vše pořádně promíchejte, ochutnejte a případně dosolte.
- Hotovou pomazánku nechte odležet v ledničce a poté podávejte.
Chcete více receptů na vajíčkovou pomazánku? Najdete je v našem článku, do kterého jsme vybrali ty nejlepší!