Toužíte po netradiční pochoutce?
Inspirujte se našimi recepty na bažanta.
Zvěřina není jen srnčí či kančí.
Bažantí maso je velmi chutné, zdravé a dá se připravit na mnoho způsobů.
Která varianta se stane vaší nejoblíbenější? Na víně, na divoko či s kaštanovou nádivkou?
Ať se rozhodnete pro kteroukoli, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
K tomuto chutnému salátu můžete upéct též naše křupavé domácí bagety!
Bažant jako lahodná i zdravá pochoutka
Bažantí maso mají mnozí spojené především s francouzskou kuchyní, kde se připravuje na mnoho způsobů, a po staletí bylo též velmi oblíbenou pochoutkou šlechty. Zařadit se ho ale vyplatí i do moderního jídelníčku 21. století. Bažantí maso je totiž velmi zdravé a obsahuje o polovinu méně tuku než maso kuřecí. Chutnější a jemnější maso mají mladí jedinci, především slípky. Před konzumací je nutné, aby čerstvě ulovený bažant tak zvaně vyzrál, neboli visel několik dní v chladu za dobrého přístupu vzduchu.
Bažantí maso je kromě bílkovin bohaté rovněž na mnoho minerálních látek, jako je hořčík, vápník, železo či mangan, a také vitamíny, zejména ty skupiny B. Z hlediska chuti se bažant nejčastěji kombinuje s kořením typu bobkový list, nové koření, pepř a jalovec. Dobře si ale rozumí i s tymiánem či šalvějí.