Pečená asijská žebírka s křupavou cibulkou

Pečená asijská žebírka s křupavou cibulkou

Kombinace masa slanou, horkou a křupavou cibulkou je naprosto dokonalá! V Asii se podává během čínského nového roku a věříme, že i vám tato lahůdka pečená v troubě do měkka s lepkavou marinádou zachutná.

Ingredience

  • 10 vepřových žeber
  • 1 vrchovatá polévková lžíce pasty Gochujang
  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku, oloupané a lisované
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 1 stonek citrónové trávy, velmi jemně nasekaný
  • 2 lžíce suchého sherry
  • 2 lžíce třtinového cukru

Cibulový topping s chilli:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, oloupané a lisované
  • 3 – 4 chilli papričky – směs červených a zelených, jemně nasekané
  • 1 + ⅓ šálku (100 g) sušené křupavé cibule
  • ½ lžičky soli
  • 4 jarní cibulky, hrubě nasekané

Postup

  1. Vložte žebra do velké misky nebo sáčku.
  2. Smíchejte všechny přísady na žebra – kromě třtinového cukru – a vytvořte marinádu.
  3. Nalijte polovinu marinády na žebra a promíchejte, aby byly celé pokryté.
  4. Zakryjte druhou polovinu marinády a vložte do chladničky.
  5. Zakryjte žebra a marinujte v chladničce po dobu 2 hodin (až přes noc).
  6. Jakmile jsou žebra namarinována, předehřejte troubu na 110 ° C.
  7. Umístěte rošt nad plech na pečení, do kterého nalijte 400 ml (přibližně 1 + ¾ šálků) vroucí vody.
  8. Umístěte žebra na rošt v jedné vrstvě a vložte do trouby na 2 a půl hodiny.
  9. Po 2 a půl hodinách potřete žebra zbývající marinádou a posypte třtinovým cukrem.
  10. Vložte zpět do trouby na 30 minut.
  11. Mezitím si udělejte topping.
  12. Na malé pánvi zahřejte olej.
  13. Přidejte česnek a chilli papričky a restujte na středním ohni několik sekund, poté přidejte cibuli a sůl.
  14. Restujte a pravidelně míchejte 2-3 minuty, dokud se vše nezahřeje.
  15. Přidejte jarní cibulku, pořádně vše promíchejte a  minutu restujte.
  16. Vyjměte žebra z trouby a položte na servírovací talíř.
  17. Posypte cibulovým toppingem a podávejte.
Vepřová žebra posypaná sušenou dibulkou, jarní cibulkou a chilli na talíři.
www.kitchensanctuary.com

Pokud patříte mezi ty, kteří si na jehněčím pochutnávají, nezapomeňte se podívat na našich 10 nejlepších receptů na jehněčí v různých obměnách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.