Pečená bramborová placka v troubě

Pečená bramborová placka v troubě

Spotřebovat kaši z předešlého dne je občas pěkný oříšek. S naším receptem na kynutý bramborák z trouby to jde raz dva. Dalším skvělým způsobem, jak kaši spotřebovat je ji zapéct v troubě s masem, jako v našich receptech.

Co budeme potřebovat

  • 20 ml teplého mléka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g bramborové kaše
  • 1 rozšlehané vejce
  • 200 g mouky
  • 10 g suchého droždí
  • 50 ml mléka
  • 1 lžička citronové kůry

Postup

  • Smíchejte teplé mléko s droždím a nechte 10 min odstát.
  • Přidejte 1 polévkovou lžíci másla a naběhnuté droždí do kaše.
  • Přidejte 1 rozšlehané vejce, mouku, mléko a citronovou kůru.
  • Směs vložte na pečící papír a vytvarujte placku.
  • Pečte v troubě na 180 stupňů 15 – 20 minut.
Věž s malých bramboráčků z bramborové kaše.
Zdroj: theanthonykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.