Pečená celerová polévka s jogurtem

Pečená celerová polévka s jogurtem

Pečený celer dá polévce to pravé ořechové. Navíc je tento recept obohacen o jogurt, který ji doplní vláčnost. Co víc jí chybí? Vyzkoušejte a posuďte sami.

Ingredience:

  • 2 bulvové celery střední velikosti
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička celého kmínu
  • 450 ml zeleninového vývaru 
  • 300 g tučného bílého jogurtu
  • olivový olej k servírování

Postup:

  • Celery oloupejte a nakrájejte na asi centimetrové kousky (pár lístků si nechte na ozdobu k servírování) a promíchejte s olejem a solí.
  • Rozprostřete jej na plech a dejte do předehřáté trouby a pečte asi na 1 hodinu při 200 °C.
  • Mezitím si opražte na suché pánvi kmín. Hotový bude, až se rozvoní.
  • Jakmile vychladne, rozdrťte jej pomocí hmoždíře.
  • Když už je celer hotový, přiveďte vývar s jogurtem k varu.
  • K horkému vývaru přidejte celer a rozdrcený kmín a pomocí tyčového mixéru vše vyšlehejte do hladka.
  • Polévku podávejte pokapanou olivovým olejem a jogurtem. 
krém z celeru s jogurtem
Zdroj: ricardocouisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.