Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Tento recept vás jistě nezklame jak po vizuální stránce, tak po chuťové. Doporučujeme jej využít jako slavnostní předkrm, ale i jako lehkou večeři. Pokud nemáte rádi chuť kozího sýra, můžete jej zaměnit za Lučinu. S medem a pistáciemi vytváří pečená červená řepa neodolatelný požitek. 

Ingredience:

  • 900 g červené řepy
  • 300 g kozího (nebo jiného, např. Lučiny) sýra pokojové teploty
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a pepř
  • ¾ lžičky medu

Na ozdobu:

  • nasekané pistáciové ořechy
  • olivový olej

Postup:

  • Troubu si předehřejte na 180 °C. 
  • Umytou a usušenou řepu zabalte každou zvlášť do alobalu.
  • Pečte asi 1 hodinu do změknutí. 
  • Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na horizontální plátky ve tvaru kruhu (asi 6 mm silné). 
  • Chcete-li, aby řepa vypadala symetricky, použijte ještě kulaté vykrajovátko na cukroví a vykrojte ji.
  • Nachystejte si náplň smícháním šalvěje s petrželkou a kozím sýrem. 
  • Přidejte med, pepř a sůl podle chuti. 
  • Hotovou náplň můžete vrstvit.
  • Z každé řepy udělejte sendvič, ten pak ozdobte nasekanými ořechy a pokapejte olivovým olejem. 
předkrm z červené řepy
Zdroj: deliciouseveryday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.