Tento recept vás jistě nezklame jak po vizuální stránce, tak po chuťové. Doporučujeme jej využít jako slavnostní předkrm, ale i jako lehkou večeři. Pokud nemáte rádi chuť kozího sýra, můžete jej zaměnit za Lučinu. S medem a pistáciemi vytváří pečená červená řepa neodolatelný požitek.
Ingredience:
- 900 g červené řepy
- 300 g kozího (nebo jiného, např. Lučiny) sýra pokojové teploty
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl a pepř
- ¾ lžičky medu
Na ozdobu:
- nasekané pistáciové ořechy
- olivový olej
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Umytou a usušenou řepu zabalte každou zvlášť do alobalu.
- Pečte asi 1 hodinu do změknutí.
- Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na horizontální plátky ve tvaru kruhu (asi 6 mm silné).
- Chcete-li, aby řepa vypadala symetricky, použijte ještě kulaté vykrajovátko na cukroví a vykrojte ji.
- Nachystejte si náplň smícháním šalvěje s petrželkou a kozím sýrem.
- Přidejte med, pepř a sůl podle chuti.
- Hotovou náplň můžete vrstvit.
- Z každé řepy udělejte sendvič, ten pak ozdobte nasekanými ořechy a pokapejte olivovým olejem.