Pečená červená řepa v podobě hummusu

Pečená červená řepa v podobě hummusu

Máte-li zálibu v rostlinných pomazánkách na styl hummusu, pak neváhejte ochutnat tuto. Tato varianta je bez tahini neboli sezamové pasty. Zároveň přináší skvělý kompromis pro všechny, kdo si nemohou dopřát pomazánky s obsahem mléka.

Ingredience:

  • 2 středně velké červené řepy 
  • 1 palička česneku 
  • 1 a ¼ plechovky cizrny (cca 500 g)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce sladěnky
  • 1/2 hrnku olivového oleje

Postup:

  • Červenou řepu si umyjte, osušte a pokapejte olivovým olejem. 
  • To stejné udělejte s paličkou česneku a odkrojte vrchní část, aby šly vidět jednotlivé stroužky. 
  • Obojí zapalte do alobalu a dejte péct do trouby. 
  • Pečte na 190 °C, po 30 minutách vytáhněte hotový česnek, po 1 hodině řepu.
  • Po upečení si řepu i česnek oloupejte. 
  • Řepu nakrájejte na menší kousky. 
  • Vše dejte do mixéru spolu s cizrnou, citronovou šťávou, kmínem, solí a sladěnkou. 
  • Rozmixujte dohladka. 
  • Během procesu mixování přilévejte po částech olivový olej. 
  • Přebytečné množství pomazánky můžete skladovat v lednici v uzavřené nádobě až 2 týdny. 
hummus z pečené červené řepy
Zdroj: lazycatkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.