Pečená chobotnice s nádivkou

Pečená chobotnice s nádivkou

Tento recept na oliheň, která je plněná lahodnou nádivku musíte vyzkoušet i vy! Chutná kombinace brambor, namáčeného chleba a čerstvé kurkumy tvoří dokonalou vydatnou, jemnou náplň, která je doprovázená svěžestí jogurtové omáčky, která dodává tomuto pokrm z mořských plodů další rozměr!

Co budeme potřebovat

  1. 600 g olihně
  2. 200 g brambor
  3. 90 g toastového chlebu
  4. 90 ml plnotučného mléka
  5. Čerstvou jarní cibulku
  6. 10 g Parmigiano Reggiano
  7. Majoránka
  8. 10 g kurkumy
  9. Vejce
  10. 10 ml extra panenského olivového oleje
  11. Sůl
  12. Černý pepř

Na omáčku

  1. 130 g přírodního bílého jogurtu
  2. 2 lžičky smetany ke šlehání
  3. Kopr
  4. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. K přípravě plněné chobotnice začneme bramborami
  2. Vložíme je do hrnce se studenou vodou a vaříme asi 20-30 minut
  3. Jakmile jsou hotové, necháme je vychladnout, poté je oloupeme a dáme stranou
  4. Poté z chleba odstraníme kůrku, chléb nakrájíme na malé a ty namočím do mléka
  5. Oliheň důkladně opláchneme, abychom odstranili veškeré nečistoty, a okrájíme křídla s chapadly
  6. Najemno nasekáme jarní cibulku
  7. Na pánvi rozehřejeme extra panenský olivový olej, přidáme nakrájenou jarní cibulku a majoránku
  8. Na mírné teplotě za občasného míchání několik minut smažíme
  9. Poté přidáme nakrájená křídla a chapadla z olihně a několik vteřin vaříme na vysokou teplotu, aby se voda uvolněná z olihně zcela odpařila
  10. V tuto chvíli je třeba začít připravovat nádivku
  11. Studené brambory rozmačkáme ve velké míse a přidáme namočený chléb, nakrájenou chobotnici a jarní cibulku, strouhaný sýr Parmigiano Reggiano, kurkumu, sůl, pepř a celé vejce
  12. Důkladně vše spolu promícháme
  13. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, poté vymažeme dno malé zapékací misky
  14. Olihně naplníme nádivkou až po okraj
  15. Položíme je vedle sebe do zapékací misky
  16. Dochutíme solí a pepřem a nakonec pokapeme olejem
  17. Pečeme přibližně 30 minut
  18. Zatímco se olihně pečou, připravíme omáčku k podávání
  19. Nalijeme jogurt a smetanu do malé misky, přidejte kapku oleje a kopr a dobře promícháme
  20. Jakmile jsou olihně uvařené, vyjmeme je z trouby a podáváme je s připravenou omáčkou

Jak jsem avizovala v úvodu, tento článek ocení primárně milovníci mořských plodů. Zejména jim, ale ne jen jim, doporučujeme vyzkoušet další lahodné recepty s mořskými plody, které nemají jedinou chybičku!

Úžasná pečená chobotnice lněná nádivkou z brambor a chleba.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.