Pečená dýně hokkaido se sýrem feta

Pečená dýně hokkaido se sýrem feta
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Vyzkoušejte zdravý a lahodný recept na pečenou dýni s fetou, mandlemi a bylinkami. Je skvělou přílohou ke každému svátečnímu jídlu a navíc je vegetariánský a bezlepkový!

INGREDIENCE

  • cca 1,3 kg dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájená na kousky (není třeba loupat)
  • 25 g mletých mandlí
  • 100 g sýra feta, jemně nasekaného nebo rozdrobeného
  • 1 malý svazek hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
  • 6-8 čerstvých lístků šalvěje nakrájených najemno (cca 1 lžička)
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • špetka vloček červeného chilli
  • mořská sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 2-3 lžíce avokádového oleje (nebo olivového oleje)
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce nasekaných mandlí, lehce opražených

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Kousky dýně hokkaido položte naplocho na připravený plech.
  • V malé misce smíchejte mleté ​​mandle, fetu, petrželku, šalvěj, citronovou kůru, česnek a chilli vločky.
  • Přidejte malou špetku soli (feta je hodně slaná) a čerstvě mletý pepř podle chuti.
  • Pokapejte kousky dýně olejem.
  • Rozprostřete dýni na plechu v rovnoměrné vrstvě a poté rovnoměrně posypte směsí fety a bylinek.
  • Plech přendejte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud dýně nezměkne.
  • Vyjměte z trouby a pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
  • Přendejte na servírovací talíř a posypte opraženými mandlemi.
  • Nakonec ozdobte čerstvou petrželkou a trochou fety (volitelně).
  • Ihned podávejte!
Pečená dýně s fetou, ořechy a bylinkami na talíři.
www.ellerepublic.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.