Chcete upéct žebra tak lahodná, že budou vaši hosté bojovat o poslední kousek? Tento pokrm se stane favoritem vašeho večírku či neformální večeře a přitom je tak snadný!
Ingredience
- dvoje hovězí žebra
- 1 lžíce tekutého kouře
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce chilli prášku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce papriky
- 1 čajová lžička kořenící soli
- 1/2 lžíce mleté hořčice
Postup
- Předehřejte troubu na 140 ° Celsia.
- Dva plechy na pečení nebo pekáče vyložte alobalem.
- Vyjměte hovězí žebra z obalu.
- Pokud je membrána stále na zadní straně, úplně ji odstraňte.
- V malé misce smíchejte tekutý kouř s hořčicí.
- Vmíchejte do obou stran žeber.
- V další malé misce smíchejte všechna suchá koření a promíchejte.
- Posypte kořením žebra ze všech stran a vtírejte prsty, abyste pokryli všechno maso.
- Do alobalu umístěte jedna žebra a uzavřete je do alobalu jako kapsu.
- Udělejte to pro obě žebra (budete mít dva balíčky).
- Umístěte balíčky na plech vyložený alobalem a pečte 3 hodiny.
- Sejměte z alobalu a na poslední hodinu vložte žebra na plech.
- Žebra pečte, dokud nebudou mít 90 °, aby spadly z kosti, ještě asi 1 hodinu.
- Vyjměte z trouby.
- Nechte 20 minut odpočívat, poté nakrájejte a ihned podávejte.