Pečená husa s jablky

Pečená husa s jablky

Recept na pečenou husu si můžete vylepšit například tím, že husu vycpete kromě koření také jablíčky.

Ingredience

  • 1 husa
  • 1 cibule
  • 4 šalotky
  • Sůl a mletý černý pepř
  • 1 palice česneku
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 hrnky vody
  • Sůl, kmín
  • 1 červené a 1 zelené jablko

Postup

  • Husu před přípravou nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Husu důkladně očistěte a omyjte. Odeberte přebytečný tuk z husy.
  • Celou husu osolte, okmínujte i uvnitř.
  • Dovnitř husy vložte palici česneku, na čtvrtky nakrájenou cibuli, na poloviny nakrájené šalotky, na čtvrtky nakrájená jablka, tymián a bobkový list.
  • Nohy husy svažte kuchyňským motouzem, vložte husu do pekáčku zády dolů.
  • Podlijte vodou a pečte husu dozlatova asi 1-1,5 hodiny.
  • Během pečení polévejte, případně podlijte více vodou a odstraňujte přebytečný vypečený tuk.
  • Husa by měla být na povrchu křupavá a zlatavá.
  • Podávejte s knedlíkem a se zelím.
Hotová husa pečená na jablcích
Zdroj: myjewishlearning.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.