Pečená jitrnice v troubě

Pečená jitrnice v troubě

Tuto zabíjačkovou pochoutku nemusíte vždy připravovat pouze na pánvi. Skvěle chutná i z trouby!

Ingredience:

  • 2 jitrnice (připravené některým z výše uvedených způsobů)
  • 5 brambor
  • vepřové sádlo
  • sůl

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Jitrnice i brambory omyjte.
  3. Brambory následně neloupejte, případně vykrájejte poškozené části, a nakrájejte je podélně na osminy.
  4. Pekáč či hlubší plech vymažte sádlem a rozložte do něj brambory, které zlehka posolte, a jitrnice.
  5. Jitrnice zlehka propíchněte vidličkou.
  6. Pekáč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut.
Zabíjačková pochoutka pečená v troubě společně s bramborami
zdroj: veu.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.