Pečena kachna

Pečena kachna

Podívejte se na náš jednoduchý návod, jak upéct celou kachnu k dokonalosti s křupavou kůžičkou. Můžete ji podávat třeba i o Vánocích nebo kdykoli jako luxusní nedělí oběd.

 INGREDIENCE

  • 1 kachna
  • 50 g másla
  • 1 l vývaru
  • sůl
  • kmín

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. Kachnu očistíme a naporcujeme.
  3. Maso osolíme a posypeme kmínem.
  4. Dáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla.
  5. Pečeme přibližně 2 hodiny.
  6. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, dosáhneme tak křupavé kůrčičky.
  7. V průběhu pečení kachnu podléváme vývarem.
Upečená kachta na velkém talíři.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.