Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 celá kachna
- sůl
- kmín
- 2 sklenice sterilovaného zelí
- 5 lžic vepřového sádlo syrové sádla
- trocha mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 cibule
- 2 válečky bramborového knedlíka.
Postup receptu
- Připravenou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, zalijeme vodou a upečeme
- Zelí okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka
- Na sádle zpěníme cibulku, poprášíme moukou a jišku vmícháme do zelí
- Dle chuti okyselíme nebo přidáme cukr
- Bramborový knedlík buď koupíme a nebo si ho uděláme po domácku
- příprava 1 kg brambor, které uvaříme a rozmačkáme přidáme asi 7 lžic hrubé mouky a 2 vejce vytvoříme hmotu a děláme knedle
- Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut