Pečená kachna s bramborový knedlíkem a zelím

Pečená kachna s bramborový knedlíkem a zelím
Příprava: 30 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 celá kachna
  • sůl
  • kmín
  • 2 sklenice sterilovaného zelí
  • 5 lžic vepřového sádlo syrové sádla
  • trocha mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 cibule
  • 2 válečky bramborového knedlíka.

Postup receptu

  1. Připravenou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, zalijeme vodou a upečeme
  2. Zelí okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka
  3. Na sádle zpěníme cibulku, poprášíme moukou a jišku vmícháme do zelí
  4. Dle chuti okyselíme nebo přidáme cukr
  5. Bramborový knedlík buď koupíme a nebo si ho uděláme po domácku
  6. příprava 1 kg brambor, které uvaříme a rozmačkáme přidáme asi 7 lžic hrubé mouky a 2 vejce vytvoříme hmotu a děláme knedle
  7. Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.