Pečená kachna na medu s červeným zelím

Pečená kachna na medu s červeným zelím

Ingredience:

  • 1 kachna
  • 4 PL kmínu
  • 3 PL medu
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
 Červené zelí
  • cca půl hlávky červeného zelí
  • 1 cibule
  • 100 g sádla
  • 200 g jablek
  • 200 g brambor
  • kmín
  • sůl
  • ocet
  • cukr

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 130°C.
  2. Kachnu důkladně očistěte, omyjte a osušte.
  3. Zvenku i zevnitř kachnu osolte a okořeňte pomocí kmínu a zázvoru.
  4. Následně kachnu vložte do pekáče, podlijte trochou vody a přiklopte druhou částí pekáče.
  5. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 2 hodiny.
  6. V průběhu pečení kachnu potírejte medem.
  7. Po uplynutí této doby přendejte kachnu z pekáče na plech a
  8. Pak kachnu přendáme na plech.
  9. Troubu nastavte na 180°C a kachnu dopečte do zlatova.
  10. V mezidobě zpracujte výpek.
  11. Orestujte ho na malém množství tuku a přidejte mouku.
  12. Opražte, podlijte malým množtvím vody a lehce povařte.
  13. Před podáváním šťávu přeceďte přes jemné sítko.
  14. Během pečení si připravte též zelí.
  15. Připravíme si červené zelí.
  16. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte v hrnci na sádle s trochou kmínu.
  17. Přidejte nakrouhané zelí a podlijte, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě.
  18. Dochuťte malým množstvím soli, cukru a octa.
  19. Duste přibližně 20 minut.
  20. Když je zelí téměř uvařené, odeberte dvě třetiny vody.
  21. Přidejte najemno nastrouhané syrové brambory a jablka.

Tuto kachnu s červeným zelím podívejte na Boží hod s bramborovým či karlovarským knedlíkem.

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými knedlíky.
zdroj: cookinggallery.blogspot.com

Kachnu si můžete na Boží hod připravit také v jiným variantách. Načerpejte inspiraci z našich receptů na sváteční kachnu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.