Příprava: 15 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 135 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kachna
- mletý kmín
- sůl
- 1 sáček na pečení
Postup receptu
- Kachnu očistíme, opláchneme pod studenou vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme
- Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou
- Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára
- Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby
- Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 – 30 minut
- Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem, tak jak je zvykem