Ať už čekáte návštěvu, nebo si chcete připravit výborný oběd, pak pomalu pečená kachna uspokojí veškerý požadavek. Jakou přílohu zvolíte, je čistě na vás.
Ingredience:
- 1 a ½ kg kachny
- 2 pomeranče
- 1 cibule
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce pyré ze zázvoru
- 90 g hnědého cukru
- 150 ml medu
Postup:
- Ze sojové omáčky, medu, zázvoru, cukru a medu si udělejte marinádu.
- Cibuli nakrájete na velké kostky, dejte je do pomalého hrnce.
- Taktéž si nakrájete pomeranče a dejte na cibuli, na ni pak kachnu.
- Potřete ji marinádou a dejte vařit na nízký stupeň.
- Vařte asi 8 hodin.