Pečená kachní stehna s pomeranči a divokou rýží

Pečená kachní stehna s pomeranči a divokou rýží

Tento pokrm je naprosto luxusním předkrmem, který můžete servírovat během zvláštní příležitosti. Rozhodně se nejedná o jídlo, které si připravíte k večeři během všedního dne.

INGREDIENCE

Na kachní stehna:

  • 4 kachní stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky bílého pepře

Na pomerančovou omáčku:

  • 1 šálek bílého vinného octa
  • 1 šálek pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný
  • 2 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka vloček červeného chilli (volitelně)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • pomerančové klínky na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Na divokou rýži:

  • 1 šálek divoké rýže
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný nebo jemně nasekaný
  • 1/2 lžičky soli

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 °FC
  • Postříkejte plech olejem ve spreji a přidejte na něj drátěnou mřížku.
  • Ostrým koncem dřevěné špejle propíchněte do kachních stehen několik malých otvorů.
  • To umožní, aby se při pečení uvolnil bohatý tuk.
  • Kachní stehýnka potřete olivovým olejem a ochuťte solí a bílým pepřem.
  • Přidejte na mřížku na připravený plech a přesuňte na střední mřížku předehřáté trouby.
  • Pečte 1 a 1/2 hodiny, vnitřní teplota masa by měla být 80° C.
  • Teplotu začněte kontrolovat po hodině 15 minutách.
  • Upečené maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
  • Zatímco se kachní stehýnka pečou, připravte si pomerančovou omáčku.
  • V malém hrnci přiveďte na středně vysoké teplotě  vinný ocet, pomerančovou šťávu a kůru a česnek k varu, poté snižte teplotu a vařte.
  • Nechte omáčku zredukovat na 1 a 1/4 šálku, to zabere asi 20-30 minut.
  • Vmíchejte med, 1/4 lžičky soli a špetku chilli vloček.
  • Vařte, dokud vám nevznikne sirup zredukovaný asi na 1 šálek.
  • Přišlehejte máslo a pomerančový likér a vařte 30 sekund.
  • Sundejte z ohně, přikryjte a dejte stranou.
  • Kuřecí vývar přidejte do středního hrnce na střednm plameni a když se začne vařit, přidejte rýži, česnek a sůl.
  • Snižte plamen na minimum, přikryjte a vařte asi 45-60 minut, nebo podle vaší chuti.
  • Odstraňte z ohně, slijte veškerou zbývající tekutinu, přiklopte pokličkou a odložte, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Na servírování naneste na každý ze čtyř talířů porci divoké rýže, na rýži položte jedno kachní stehno a na talíř nalijte 2 nebo 3 lžíce pomerančové omáčky kolem kachních stehýnek.
  • Přidejte klínky pomeranče a mátu na ozdobu.
Kachní stehno s pomerančovou omáčkou a rýží na talíři, servírované s klínky pomeranče.
www.savorthebest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.