Skvělá je i grilovaná kořenová zelenina! V kombinaci s kozím sýrem nebudte mít nikdy dost a na maso si ani nevzpomenete.
INGREDIENCE
- 350 g mrkve
- 350 g pastináku
- 350 g červené řepy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 8 snítek tymiánu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 200 g kozího sýra
POSTUP
- Všechnu zeleninu nejprve omyjte a oloupejte.
- Mrkev a pastinák nakrájejte podélně, pokud jsou příliš velké, řepu překrojte na polovinu a dejte do mísy.
- Z oleje, octa, soli a pepře si v misce rozmíchejte zálivku, kterou přilijte k nakrájené zelenině a vše dobře promíchejte.
- Dejte na plech, rozložte tymián, posypte cukrem a poklaďte kozím sýrem.
- Vložte do vyhřáté trouby a pečte na grilu při 200 °C asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.