Pečená kořenová zelenina na grilu s kozím sýrem

Pečená kořenová zelenina na grilu s kozím sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6

Skvělá je i grilovaná kořenová zelenina! V kombinaci s kozím sýrem nebudte mít nikdy dost a na maso si ani nevzpomenete.

INGREDIENCE

  • 350 g mrkve
  • 350 g pastináku
  • 350 g červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 8 snítek tymiánu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 200 g kozího sýra

POSTUP

  1. Všechnu zeleninu nejprve omyjte a oloupejte.
  2. Mrkev a pastinák nakrájejte podélně, pokud jsou příliš velké, řepu překrojte na polovinu a dejte do mísy.
  3. Z oleje, octa, soli a pepře si v misce rozmíchejte zálivku, kterou přilijte k nakrájené zelenině a vše dobře promíchejte.
  4. Dejte na plech, rozložte tymián, posypte cukrem a poklaďte kozím sýrem.
  5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte na grilu při 200 °C asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
Zelenina z grilu rozložená na stole s kozím sýrem.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.