Luxusní křupavá krůta, co zachutná celé rodině. Navíc je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu a potřebujete na ni pouhé dvě suroviny!
INGREDIENCE
- 1 krůta
- 1/2 hrnku soli
- 1 lžíce prášku do pečiva
POSTUP
- Promícháme sůl s práškem do pečiva.
- Krůtu osušíme a nasolíme ze všech stran.
- Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
- Rozehřejeme troubu na 150 °C.
- Krůtu volně položíme na mřížku.
- Na dno trouby dáme pekáček, aby zachytil kapající výpek.
- Pečeme přibližně 4 hodiny.
- Ke konci pečení zvýšíme stupně, kůrčička tak bude křupavá.
- Necháme 30 minut odpočinout.
- Podáváme.
Vyzkoušejte i naše výborné recepty na krůtu na Vánoce. Máme pro vás 5 luxusních variant. Jakou vyzkoušíte?