Pečená krůta

Pečená krůta

Luxusní křupavá krůta, co zachutná celé rodině. Navíc je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu a potřebujete na ni pouhé dvě suroviny!

INGREDIENCE

  • 1 krůta
  • 1/2 hrnku soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva

POSTUP

  1. Promícháme sůl s práškem do pečiva.
  2. Krůtu osušíme a nasolíme ze všech stran.
  3. Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
  4. Rozehřejeme troubu na 150 °C.
  5. Krůtu volně položíme na mřížku.
  6. Na dno trouby dáme pekáček, aby zachytil kapající výpek.
  7. Pečeme přibližně 4 hodiny.
  8. Ke konci pečení zvýšíme stupně, kůrčička tak bude křupavá.
  9. Necháme 30 minut odpočinout.
  10. Podáváme.
Upečená krůta na mřížce na pekáči.
www.dinnerthendessert.com

Vyzkoušejte i naše výborné recepty na krůtu na Vánoce. Máme pro vás 5 luxusních variant. Jakou vyzkoušíte?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.