Pečená krůta s čerstvými bylinkami a citrónovou šťávou

Pečená krůta s čerstvými bylinkami a citrónovou šťávou

Upečte si tuto šťavnatou krůtu potřenou marinádou z čerstvých bylinek. Pochutná si celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • krůta či krocan o velikosti cca 5 kg
  • asi čtvrt hrnečku olivového oleje
  • 2 velké citróny
  • 3 lžíce čerstvě nasekané majoránky, tymiánu, rozmarýnu, bazalky, česneku
  • špetka mletého černého pepře na dochucení
  • sůl

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na zhruba 180 °C.
  2. V menší misce spolu smícháme majoránku, tymián, rozmarýn, bazalku, česnek a černý pepř.
  3. Opatrně nařízneme a nazdvihneme kůži z krocana či krůty tak, abychom čisté maso mohli potřít olivovým olejem.
  4. Poté ho rovnoměrně postříkáme šťávou z citrónu a potřeme zhruba dvěma třetinami bylinkové marinády.
  5. Poté vrátíme kůži zpátky na své místo a krocana pokropíme zbytkem citrónové šťávy a pomažeme ho zbývající marinádou.
  6. Krůtu nasolíme.
  7. Dáme péct do trouby.
  8. V hluboké misce a předehřáté troubě ho pečeme zhruba dvě a půl až tři  hodiny.
  9. Pokud není maso kostí již růžové, krůta je hotová.
  10. Po vyjmutí z trouby necháme krůtu ještě 15 minut odpočívat a poté porcujeme.
  11. Maso servírujeme s dušenou, pečenou nebo karamelizovanou zeleninou, vařenými bramborami.
Krůta s marinádou z čerstvých bylinek na prkýnku.
www.cookingchanneltv.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.