Tento pokrm je pro milovníky jednoduché kuchyně. Místo brambor a majonézy se používá jemné čínské zelí, rajčata a zakysaná smetana. Výsledkem je vydatné a šťavnaté, ale zároveň lehké jídlo, které lze podávat k večeři i obědu.
INGREDIENCE
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ hlavy čínského zelí
- sůl, podle chuti
- černý pepř, podle chuti
- 6 lžic zakysané smetany
- 400 g krůtích prsou
- 1 lžička papriky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 rajče
- 150 g sýra
POSTUP
- Troubu předehřejte na 190°C.
- Zapékací misku vymažte rostlinným olejem.
- Čínské zelí nakrájejte na 1-2 cm silné plátky.
- Zelí dejte do zapékací mísy, posypte solí a pepřem.
- Potřete polovinou zakysané smetany a vmíchejte hořčici.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
- Sýr nastrouhejte nahrubo.
- Na zelí položte krůtí maso, potřete zbylou zakysanou smetanou smíchanou s hořčicí a paprikou a poklaďte rajčaty.
- Vložte mísu do trouby a pečte 25–30 minut.
- Poté posypte sýrem a pečte dalších 10 minut.
- Vyjměte gratinovaná krůtí prsa z trouby a ihned podávejte.