Pečená krůtí prsa s čínským zelím, rajčaty a sýrem

Pečená krůtí prsa s čínským zelím, rajčaty a sýrem

Tento pokrm je pro milovníky jednoduché kuchyně. Místo brambor a majonézy se používá jemné čínské zelí, rajčata a zakysaná smetana. Výsledkem je vydatné a šťavnaté, ale zároveň lehké jídlo, které lze podávat k večeři i obědu.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ hlavy čínského zelí
  • sůl, podle chuti
  • černý pepř, podle chuti
  • 6 lžic zakysané smetany
  • 400 g krůtích prsou
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 rajče
  • 150 g sýra

POSTUP

  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • Zapékací misku vymažte rostlinným olejem.
  • Čínské zelí nakrájejte na 1-2 cm silné plátky.
  • Zelí dejte do zapékací mísy, posypte solí a pepřem.
  • Potřete polovinou zakysané smetany a vmíchejte hořčici.
  • Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  • Sýr nastrouhejte nahrubo.
  • Na zelí položte krůtí maso, potřete zbylou zakysanou smetanou smíchanou s hořčicí a paprikou a poklaďte rajčaty.
  • Vložte mísu do trouby a pečte 25–30 minut.
  • Poté posypte sýrem a pečte dalších 10 minut.
  • Vyjměte gratinovaná krůtí prsa z trouby a ihned podávejte.
Zapékané maso s krémovou omáčkou a sýrem v zapékací míse. Vedle jsou položená čerstvá rajčata a kus sýru.
www.yummytemple.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.