Vynikající a jednoduchý recept, který vám během náročného pracovního týdne přijde vhod. Pečené žampiony, slaninka, bílé fazole a kuřecí maso s čerstvými bylinkami provoní vaši kuchyň a celá rodina se bude olizovat!
INGREDIENCE
- 125 g prorostlé slaniny, nakrájené
- 6 šalotek, rozpůlených
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- ¾ lžíce lístků čerstvého tymiánu
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- ¾ lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 200 ml bílého vína
- 300 g nakrájených žampionů
- 1 konzerva bílých fazolí
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, každé prso nakrájejte na dvě části
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Do zapékací mísy dejte nakrájenou slaninu, rozpůlenou šalotku, prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn.
- Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Vložte do trouby na 20 minut (v polovině promíchejte).
- Vyjměte z trouby a promíchejte.
- V tento okamžik měla být slanina trochu křupavá a šalotka začne měknout.
- Přidejte nakrájené žampiony, bílé fazole a víno, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby.
- Vyjměte z trouby, přidejte kuřecí prsa a promíchejte.
- Vložte zpět do trouby a pečte 20 – 30 minut, dokud není kuře propečené, v polovině promíchejte.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?