Pečená kuřecí prsa s bílými fazolemi a žampiony

Pečená kuřecí prsa s bílými fazolemi a žampiony

Vynikající a jednoduchý recept, který vám během náročného pracovního týdne přijde vhod. Pečené žampiony, slaninka, bílé fazole a kuřecí maso s čerstvými bylinkami provoní vaši kuchyň a celá rodina se bude olizovat!

INGREDIENCE

  • 125 g prorostlé slaniny, nakrájené
  • 6 šalotek, rozpůlených
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • ¾ lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • ¾ lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 ml bílého vína
  • 300 g nakrájených žampionů
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, každé prso nakrájejte na dvě části

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Do zapékací mísy dejte nakrájenou slaninu, rozpůlenou šalotku, prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn.
  • Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Vložte do trouby na 20 minut (v polovině promíchejte).
  • Vyjměte z trouby a promíchejte.
  • V tento okamžik měla být slanina trochu křupavá a šalotka začne měknout.
  • Přidejte nakrájené žampiony, bílé fazole a víno, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby.
  • Vyjměte z trouby, přidejte kuřecí prsa a promíchejte.
  • Vložte zpět do trouby a pečte 20 – 30 minut, dokud není kuře propečené, v polovině promíchejte.
  • Užijte si to!
Pečené žampiony, slaninka, bílé fazole a kuřecí maso s čerstvými bylinkami v zapékací míse.
www.pointedkitchen.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.