Křupavá a šťavnatá kuřecí stehna v marinádě ze sezamového oleje a sójové omáčky pečená spolu s hlávkovým zelím jsou neuvěřitelně lahodná a skvěle se hodí jako rychlá večeře během náročného pracovního dne.
Co budete potřebovat
- 1 lžička oleje neutrální chuti
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje nebo olivového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa (nebo jiného)
- 1 lžíce Srirachy (volitelně)
- 8 kuřecích stehen
- 1 špetka soli a pepře podle chuti
- 1 hlávkové zelí o hmotnosti cca 1 – 1,5 kg
Postup
- Předehřejte troubu na 220ºC.
- Nalijte lžičku oleje neutrální chuti do pánve.
- V malé misce smíchejte sezamový olej, kokosový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet a srirachu, pokud používáte.
- Vložte stehna do velké mísy.
- Vše dochuťte solí a pepřem.
- Stehna přelijte 1/4 šálkem připravené směsi a nechte marinovat, dokud se trouba předehřívá.
- Zelí nakrájejte na cca 2,5 cm klínky.
- Klínky dejte do velké mísy, vše dochuťte solí a pepřem a zalijte zbývající směsí oleje a sójové omáčky.
- Kuřecí stehna dejte na připravený plech a rovnoměrně je rozprostřete.
- Pečte 10 minut.
- Vyjměte plech z trouby a kolem stehen naskládejte klínky zelí.
- Pečte dalších 20 až 25 minut, nebo dokud maso nezezlátne a nepropeče se.
- Vyjměte plech z trouby a přeneste maso na talíř, aby si odpočinulo.
- Zelí vraťte do trouby a pečte dalších 10 až 15 minut, nebo dokud se šťáva nezredukuje a okraje zelí nezkaramelizují.
- Podávejte!
Možná se vám budou hodit i naše recenze litinových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání?