Pečená kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Pečená kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Křupavá a šťavnatá kuřecí stehna v marinádě ze sezamového oleje a sójové omáčky pečená spolu s hlávkovým zelím jsou neuvěřitelně lahodná a skvěle se hodí jako rychlá večeře během náročného pracovního dne.

Co budete potřebovat

  • 1 lžička oleje neutrální chuti
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje nebo olivového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa (nebo jiného)
  • 1 lžíce Srirachy (volitelně)
  • 8 kuřecích stehen
  • 1 špetka soli a pepře podle chuti
  • 1 hlávkové zelí o hmotnosti cca 1 – 1,5 kg

Postup

  • Předehřejte troubu na 220ºC.
  • Nalijte lžičku oleje neutrální chuti do pánve.
  • V malé misce smíchejte sezamový olej, kokosový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet a srirachu, pokud používáte.
  • Vložte stehna do velké mísy.
  • Vše dochuťte solí a pepřem.
  • Stehna přelijte 1/4 šálkem připravené směsi a nechte marinovat, dokud se trouba předehřívá.
  • Zelí nakrájejte na cca 2,5 cm klínky.
  • Klínky dejte do velké mísy, vše dochuťte solí a pepřem a zalijte zbývající směsí oleje a sójové omáčky.
  • Kuřecí stehna dejte na připravený plech a rovnoměrně je rozprostřete.
  • Pečte 10 minut.
  • Vyjměte plech z trouby a kolem stehen naskládejte klínky zelí.
  • Pečte dalších 20 až 25 minut, nebo dokud maso nezezlátne a nepropeče se.
  • Vyjměte plech z trouby a přeneste maso na talíř, aby si odpočinulo.
  • Zelí vraťte do trouby a pečte dalších 10 až 15 minut, nebo dokud se šťáva nezredukuje a okraje zelí nezkaramelizují.
  • Podávejte!
Kuřecí stehna v marinádě ze sezamového oleje a sójové omáčky pečená spolu s hlávkovým zelím v pekáči.
www.alexandracooks.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze litinových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.