Pečená kuřecí stehna se smetanovou omáčkou

Pečená kuřecí stehna se smetanovou omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Šťavnaté kuřecí maso s křupavou kůží vařená v lahodné krémové česnekové omáčce parmazánové omáčce. Perfektně chutná se zeleninou a nebo rýží.

Ingredience

  • 6 kuřecích stehen, s kůží
  • sůl, pepř
  • 1 polévková lžíce másla
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 šálek bílého vína, popř. kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1-2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmezánu
  • hrst nasekané petržele, najemno

Postup

  • Kuřecí stehna ze všech stran dochuťte solí a pepřem.
  • V pánvi na vysokém ohni rozpalte lžíci oleje.
  • Kuřecí stehna vložte do pánve a opékejte ze všech stran, dokud nejsou pořádně propečená, dozlatova.
  • Poté hotová kuřecí stehna vyjměte z pánve a odložte stranou.
  • Do pánve přidejte máslo, prolisovaný česnek a tymián a vařte 30 sekund.
  • Poté přilijte víno či kuřecí vývar a pořádně promíchejte.
  • Přidejte smetanu a citronovou šťávu, opět zamíchejte.
  • Omáčku nechte povařit aspoň 5 až 10 minut, nechte její obsah trochu zredukovat.
  • Přidejte parmezán a zamíchejte.
  • Hned přidejte kuřecí stehna a nechte vařit další 5 až 10 minut. Omáčka by měla zhoustnout.
  • Nakonec posypete petrželkou a podáváte.
Stehna z kuřecího masa se sýrovou omáčkou a petrželí.
zdroj: simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.