Šťavnaté kuřecí maso s křupavou kůží vařená v lahodné krémové česnekové omáčce parmazánové omáčce. Perfektně chutná se zeleninou a nebo rýží.
Ingredience
- 6 kuřecích stehen, s kůží
- sůl, pepř
- 1 polévková lžíce másla
- 4 stroužky česneku, lisované
- 1 lžička tymiánu
- 1 šálek bílého vína, popř. kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 1-2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmezánu
- hrst nasekané petržele, najemno
Postup
- Kuřecí stehna ze všech stran dochuťte solí a pepřem.
- V pánvi na vysokém ohni rozpalte lžíci oleje.
- Kuřecí stehna vložte do pánve a opékejte ze všech stran, dokud nejsou pořádně propečená, dozlatova.
- Poté hotová kuřecí stehna vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Do pánve přidejte máslo, prolisovaný česnek a tymián a vařte 30 sekund.
- Poté přilijte víno či kuřecí vývar a pořádně promíchejte.
- Přidejte smetanu a citronovou šťávu, opět zamíchejte.
- Omáčku nechte povařit aspoň 5 až 10 minut, nechte její obsah trochu zredukovat.
- Přidejte parmezán a zamíchejte.
- Hned přidejte kuřecí stehna a nechte vařit další 5 až 10 minut. Omáčka by měla zhoustnout.
- Nakonec posypete petrželkou a podáváte.