Pečená kýta ze srny s rozmarýnem a česnekovými pečenými bramborami

Pečená kýta ze srny s rozmarýnem a česnekovými pečenými bramborami

Klíčem k tomuto receptu na zvěřinovou kýtu je marináda, která maso nejen ochutí, ale udržuje ho při vaření vláčné a zajišťuje, že se nevysuší. Maso opravdu stačí nechat v troubě 25–30 minut, jinak můžete riskovat vysušení. A 20 minut odpočinku zajistí, že maso zůstane měkké a jemné. Pro další inspiraci se podívejte na tyto recepty na srnčí maso.

Co budeme potřebovat

Na brambory

  • 1 kg brambor
  • 150 ml oleje
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 8 stroužků česneku

Na marinádu

  • 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 4 lžíce šťávy z granátového jablka
  • 1 lžíce jalovcových bobulí
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • tymián
  • 2 velké snítky rozmarýnu
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • 2 lžíce oleje

Na zvěřinu

  • 1,5 kg srnčí kýty
  • 1 lžíce oleje

Na omáčku

  • 150 ml červeného vína

Postup

  • Brambory nakrájíme na 4 cm kousky a uvařte ve ve vodě.
  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Do plechu přidejte olej, brambory, rozmarýn, česnek a vydatně posypte solí.
  • Pečte 25–30 minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé.
  • Smíchejte všechny ingredience na marinádu v misce dostatečně velké, aby se do ní maso vešlo, s 1 lžičkou jemné soli a 1/2 lžičky mletého černého pepře.
  • Vložte maso do mísy, vmasírujte do něj marinádu a nechte chladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
  • Maso vyjměte z lednice alespoň 1 hodinu před vařením.
  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Vyjměte maso z mísy a potřete dno pekáčku marinádou.
  • Maso ochutíme 1 lžičkou soli.
  • Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm pár minut z obou stran opečte, aby získalo barvu. Poté ho položte naplocho na pečicí plech na marinádu.
  • Pečte 25–30 minut pro stupeň rare až medium rare.
  • Maso vyjměte na talíř a před krájením nechte alespoň 20 minut na teplém místě odpočívat.
  • Mezitím přilijte víno do marinády v pekáči.
  • Položte ho na plotnu na vysokou teplotu.
  • Omáčku necháme mírně zredukovat a poté scedíme.
Do růžova upravené srnčí maso obalené v bylinkách s karotkou.
Zdroj: angiesrecipes.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.