Tento recept je nejen luxusní, ale i dietní. Pečená máslová dýně je naplněna vydatnou směsí z mletého hovězí masa, žampionů, rajčat a papriky a nakonec posypaná parmazánem. Zní to skvěle? Tak si pojďme tuto dobrotu společně připravit!
Co budete potřebovat
- 1 máslová dýně
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 4 žampiony, nakrájené
- 1 velké rajče, nakrájené
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ½ lžičky sušeného oregana
- kajenský pepř
- sůl
- pepř
- 140 g parmazánu, nastrouhaného
Postup
- Předehřejte troubu na 200ºC.
- Dýni nakrájejte na poloviny a lžící odstraňte semínka.
- Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj půlky máslové dýně.
- Pečte 30 minut.
- Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte mleté hovězí maso a za častého míchání restujte dohněda.
- Přidejte cibuli, česnek a žampiony.
- Restujte, dokud cibule nezměkne.
- Nakonec přidejte rajče, papriku, sušený tymián, oregano, kajenský pepř, sůl a pepř.
- Míchejte a vařte dalších asi 15 minut na mírném středním ohni.
- Pečenou máslovou dýni vyndejte z trouby a vydlabejte z ní ještě trochu dužiny, aby bylo místo na náplň.
- Půlky máslové dýně naplňte hovězí směsí a posypte strouhaným parmazánem.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
- Užijte si to!
Připravili jsme si pro vás i 9 nejlepších receptů na konzervování dýně aneb jak si ji vychutnat po celý rok. Inspirujte se!