Máslová dýně má krásný tvar a barvu a je ideální jako příloha ke slavnostnímu zimnímu jídlu. Tento recept vyžaduje minimální úsilí a chutná naprosto báječně. Slaná feta skvěle doplňuje sladkou chuť dýně a vy tak připravíte lahůdku, na kterou si pochutnají všichni vaši hosté.
Co budete potřebovat
- 1 střední máslová dýně
- olivový olej
- 2 lžíce piniových oříšků
- 2 lžičky sušeného oregana
- 140 g rozdrobené fety
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Umyjte vnější stranu dýně a osušte.
- Dýni uprostřed (podélně) opatrně rozřízněte.
- Malou lžičkou vyškrábněte všechna semínka a dejte je stranou.
- Na řezu dýně vyryjte křížový vzor.
- Potřete dýni zvenku i zevnitř olivovým olejem a přidejte sůl, pepř a oregano.
- Pečte asi hodinu do změknutí.
- Vyjměte z trouby a vyplňte dutinu rozdrobenou fetou a několika piniovými oříšky, zbytek fety rozetřete na celou dýni.
- Pokračujte v pečení asi 10 minut.
- Vyjměte, pokapejte olivovým olejem, posypte petrželkou a podávejte.
Vyzkoušejte i naše další recepty z dýně hokkaido v 7 různých variantách. Máme pro vás lahodný koláč, domácí kompot nebo třeba vegetariánský burger, který povýší vaše jídlo na gurmánský zážitek!