Pečená panenka

Pečená panenka

Česnek dokáže ochutit prakticky cokoliv a v případě masa to platí dvojnásob. Zkuste tento zajímavý recept pro vepřové na česneku a uvidíte, že vás dostane.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce mořské soli smíchané s mletým černým pepřem
  • 1 250 g vepřové panenky
  • 4 lžíce čerstvého nesoleného másla
  • 10 stroužků česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené petrželky
  • 2 lžičky italské bylinkové směsi

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme plech s alobalem.
  • V malé misce smícháme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, tymián, petržel a italskou bylinkovou směs.
  • Maso osolíme a opepříme ze všech stran.
  • Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme do ní panenku, kterou opečeme z každé strany do zlatohněda, aby se maso zatáhlo.
  • Vyjmeme z pánve, přendáme na plech, na kterém máme rozložený alobal. Potřeme připravenou bylinkovou směsí a poklademe nakrájenými kousky másla.
  • Panenku zabalíme do fólie a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 – 30 minut.
  • Poté vypneme troubu a maso necháme ještě 5 minut uvnitř.
  • Nakonec vyndáme plech z trouby, odstraníme alobal a dáme ještě na 5 minut odpočinout.
  • Nakrájíme na plátky a můžeme servírovat. Perfektní přílohou je bramborová kaše.
Vepřová panenka pečená v troubě s máslovo-česnekovou omáčkou.
Zdroj: https://sweetcsdesigns.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.