Vegetariánský recept, který lze podávat buď jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu či předkrm. Snadno a rychle připravený pokrm si získá každého svou skutečnou jednoduchostí!
Ingredience
- 4 cibule
- 100 g žampionů
- 100 g cukety
- 80 g brambor
- 60 g mrkve
- 40 g strouhaného parmazánu
- 30 g másla
- 20 g piniových oříšků
- jalovec
- bobkový list
- petrželka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Do hrnce s vodou dejte stonky petržele, bobkový list, bobule jalovce a kuličky černého pepře.
- Oloupejte cibule a dejte je na pařáček do hrnce s kořením a bylinkami.
- Přikryjte pokličkou a vařte v páře 7 až 8 minut.
- Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky, totéž udělejte s mrkví a cuketou.
- Očistěte houby a nakrájejte je na malé kostky.
- Když jsou cibule uvařené, propíchněte je špejlí či vidličkou abyste se ujistili, že je měkký i vnitřek, rozkrojte je napůl a opatrně lžící vyjměte vnitřní část.
- Tímto způsobem získáte asi 1 cm silné „skořápky“, které přenesete na plech vyložený pečicím papírem. Vnitřek cibule nakrájejte nadrobno.
- Nyní můžete připravit náplň. Na pánvi rozpusťte máslo a olej, přidejte brambory, mrkev a nakrájený vnitřek cibule.
- Vařte asi 8 minut na středním plameni.
- Přidejte cuketu a žampiony, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
- Mezitím potřete „skořápky“ cibule rozpuštěným máslem.
- Když je zelenina uvařená, vypněte oheň a ochuťte ji nasekanou petrželkou.
- Vše důkladně promíchejte a naplňte cibule zeleninovou náplní.
- Nakonec plněné cibule posypejte strouhaným parmazánem pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 až 20 minut.
- Před podáváním ozdobte opraženými piniovými oříšky.
Přizpůsobte si náplň podle svých představ použitím hrášku nebo jiné sezónní zeleniny.