Pečená rajčata

Pečená rajčata

Zelenina z trouby chutná vždy naprosto dokonalé, což platí i u tohoto receptu. Výborná příloha nebo součást vařených těstovin, zkrátka si je můžeme udělat kdykoliv na ně dostaneme chuť.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 kg rajčat
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce balzamikového octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1/2 lžíce sušené bazalky)
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 230 stupňů.
  • Rajčata důkladně opláchneme a rozkrojíme na polovinu. Pokud jsou hodně velká, rozdělíme je na čtvrtiny.
  • Dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny, promícháme a rozprostřeme do pekáče či zapékací misky.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 až 20 minut.
  • Pokud chceme o něco křupavější, necháme péct klidně 30 minut i více, jen to musíme hlídat, aby se rajčata nepřipálila.
Čerstvá rajčata zapečená s olivovým olejem, česnekem a čerstvými bylinkami.
Zdroj: https://www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.