Zelenina z trouby chutná vždy naprosto dokonalé, což platí i u tohoto receptu. Výborná příloha nebo součást vařených těstovin, zkrátka si je můžeme udělat kdykoliv na ně dostaneme chuť.
Ingredience:
- 1 a 1/2 kg rajčat
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce balzamikového octa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1/2 lžíce sušené bazalky)
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 230 stupňů.
- Rajčata důkladně opláchneme a rozkrojíme na polovinu. Pokud jsou hodně velká, rozdělíme je na čtvrtiny.
- Dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny, promícháme a rozprostřeme do pekáče či zapékací misky.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 až 20 minut.
- Pokud chceme o něco křupavější, necháme péct klidně 30 minut i více, jen to musíme hlídat, aby se rajčata nepřipálila.