Příloha jako hlavní chod? Pokud vyzkoušíte recepty na pečenou rýži, pak je to možné.
Dá se připravit na mnoho způsobů a pokaždé se budete olizovat až na hlavě.
Nachystejte rychlé pohoštění pro své blízké a přátelé za velmi příznivou cenu.
Výběr receptů potěší svou jednoduchostí a skvělou chutí výsledných pokrmů.
Naše recepty
Je lepší kulatá nebo dlouhozrnná rýže?
Rýže prospívá zdraví, o tom není pochyb. Obsahuje vitamíny B, škrob a je bez lepku. Přestože existuje mnoho druhů rýže, nejpoužívanější je rozhodně dlouhozrnná a kulatozrnná.
V případě té dlouhozrnné, jde o univerzální a velmi oblíbený druh. Má tenká zrna a když se uvaří správně, není vůbec slepená.
Nejpopulárnější dlouhozrnnou rýží je kromě té klasické také basmati či jasmínová. Je super pro masová i zeleninová jídla. Kulatozrnná se nejvíce hodí na rizoto, kaši či stále více vyhledávané sushi.