Pečená srnčí žebra s krémovou zeleninovou omáčkou

Pečená srnčí žebra s krémovou zeleninovou omáčkou

Tak tohle je naprostá bomba! Srnčí žebra pečená v troubě a podávaná s omáčkou z kořenové zeleniny, smetany, červeného vína a jalovce prostě musíte milovat. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si oblíbí celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

  • 1 srnčí žebro o hmotnosti cca 1,5 kg
  • 120 g slaniny
  • 3 mrkve
  • 2 cibule
  • 200 g celeru
  • 2 pastiňáky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1 lžička bobulí jalovce
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička celého pepře
  • 400 ml srnčího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Žebra opláchněte, osušte a nakrájejte.
  • Slaninu nakrájejte na nudličky a položte ji na žebra.
  • Mrkev, cibuli, celer a pastiňák oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Troubu předehřejte na 160 °C.
  • Žebra osolte a opepřete.
  • Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a maso se slaninou opečte ze všech stran.
  • Kolem masa rozložte připravenou zeleninu a krátce orestujte.
  • Do pánve nalijte víno a přidejte jalovec, bobkové listy, kuličky pepře a trochu vývaru.
  • Pánev vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  • Podle potřeby přidejte do pánve další vývar a maso často podlévejte výpekem.
  • Žebra vyndejte z pánve, zabalte do alobalu, vložte do vypnuté trouby a nechte odpočinout na mřížce.
  • Omáčku přeceďte přes sítko do kastrůlku, přidejte smetanu a duste do krémova.
  • Pokud chcete, zahustěte trochou kukuřičného škrobu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Žebra vyjměte z trouby a nakrájejte.
  • Uspořádejte na talíř a pokapejte omáčkou.
  • Podávejte spolu se zbytkem omáčky.
  • Dle chuti podávejte také s knedlíkem, jablky, kaštany a hroznovým vínem.
Srnčí žebra pečená v troubě a podávaná s omáčkou z kořenové zeleniny, smetany, červeného vína a jalovce, knedlíkem, kaštany a hroznovým vínem.
www.eatsmarter.com

Máme pro vás i dalších 5 skvělých receptů na žebra připravená v troubě pro opravdové gurmány!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.