Kuřecí na česneku je vhodnou volbou jak k obědu, tak na večeři. Výhodou je blesková příprava a skvělá chuť.
Ingredience:
Na kuře:
- 700 g vykostěných kuřecích stehen
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Na omáčku:
- 1 lžíce másla
- 250 g hnědých hub
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce nakrájené petrželky
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
Postup:
- Z kuřecích stehen odřízneme přebytečný tuk a osušíme je pomocí papírových kuchyňských utěrek.
- V misce smícháme cibulový prášek, česnekový prášek, bylinka, sůl i pepř a ve směsi obalíme jednotlivé kousky kuřete.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme maso a osmahneme z obou stran do zlatavě hnědé barvy. Zhruba 6 – 8 minut z každé strany.
- Takto připravená prsa přendáme na talíř, zabalíme do alobalu a odložíme stranou.
- Do pánve vhodíme máslo, přidáme houby, osolíme, opepříme a necháme vařit asi 3 minuty.
- Přisypeme česnek, petržel, tymián i rozmarýn a restujeme zhruba 1 minutu, až začne koření vonět.
- Vrátíme zpět do pánve kuře a podle potřeby dochutíme pepřem i solí. Ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme servírovat.