Jednoduchý a chutný pokrm, který zvládnete připravit do 20 minut! To z něj dělá ideálního kandidáta na večeři o všedním dni, na kterém si navíc celá rodina vážně pochutná.
INGREDIENCE
- ¼ šálku másla, rozpuštěného
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy nebo více podle chuti
- kůra z 1 citronu
- 4 filety tilapie (každý o hmotnosti 170 g)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
POSTUP
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Lehce naolejujte pekáč o rozměrech 23×33 cm.
- V malé misce prošlehejte máslo, česnek, citronovou šťávu a citronovou kůru; dejte stranou.
- Tilapii osolte a opepřete podle chuti a vložte do připraveného pekáčku.
- Zalijte máslovou směsí.
- Vložte do trouby a pečte asi 10-12 minut.
- Ihned podávejte, případně ozdobte petrželkou.
Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pomazánky z ryb. Jsou dietní, zdravé a prostě božské!